Kontakt

 

1.Pashk Pervathi

2.Fatmir Haxhiu

3.Ibrahim Kodra

4.Muslim Mulliqi

5. Kole Idromeno

Muslim Mulliqi (1934 - 13 janar 1998) është piktor impresionist dhe ekspresionit i Kosovës. U lind në një familje artistësh në Gjakovë. Ndoqi Akademinë e Artit Figurativ në Beograd dhe pastaj studimet postdiplomike po aty. Vdiq më 1998.
Mulliqi ekspozoi në Kosovë, në hapsirat e Jugosllavisë, në Romë, e Tiranë. Punoi profesor i pikturës në Fakultetin e Artit në Universitetin e Prishtinës. Ishte zavendës-kryetar i Akademisë së Shkencave të Kosovës. Galeria e Arteve të Kosovës mban ekspozitë të pëvjetëshme me emrin e tij

Kerkim i nje hapesire te re

Persegjeri

Vjeshte e c'qete

Portereti i Teutes

Kullat

 

 

 
 

 

Copyright ©2003/2010 Juljan.com