Kontakt

 

1.Pashk Pervathi

2.Fatmir Haxhiu

3.Ibrahim Kodra

4.Muslim Mulliqi

5. Kole Idromeno

Pashk Pervathi shprehet : kam lindur dhe banon ne qytetin e Lezhes ne Shqiperine veriperendimore. Eshte qytet i vogel me rreth 30000 banore. Historia e qytetit te tij eshte vjeter 2400 vjecare dhe e lidhur me histori te lavdishme nder shekuj. Ne antikitet ishte me i fortifikuari qytet i Ilirise. Gjurmet e mureve ciklopike ndjehen edhe sot.
Pashk Pervathi shprehet : kam lindur dhe banon ne qytetin e Lezhes ne Shqiperine veriperendimore. Eshte qytet i vogel me rreth 30000 banore. Historia e qytetit te tij eshte vjeter 2400 vjecare dhe e lidhur me histori te lavdishme nder shekuj. Ne antikitet ishte me i fortifikuari qytet i Ilirise. Gjurmet e mureve ciklopike ndjehen edhe sot. Pozita gjeografike e tij eshte e lakmueshme, me lumin qe e pershkon mespermes, me male e fusha e detin perbri. Eshte qytet me drite mesdhetare. Mua me pelqen te jetoj ketu.

Me pikturen u lidha qe ne vogel. Ne moshen 7 vjecare pozova per portretin tim para nje piktori qe e kishte sjelle tim ate ne shtepi. Shpesh ne ate kohe perpiqesha ta riprodhooja portretin tim. Dashje pa dashje piktura u be pjese e jetes time. Studiova per pikture ne Tirane ne shkollen e mesme dhe ne Akademine e Arteve.

Pikturat qe po ju paraqes juve jane pjese e nje koleksioni qe une kam ne studion time ketu ne Lezhe. Jane realizime qe fillojne ne vitin 1984. Veprat e para jane te orientuara drejt nje pikture impresioniste por qe vite me vone, kryesisht pas viteve 2000 shkon drejt nje pikture dekorative, me konvencionale, hera heres edhe me simbolike te caktuar.

Ne vitet e para motivet e mija te preferuara ishin peisazhet e vjeshtes, ndersa tani mbeten kuajt, varkat dhe guret.

Kuajt ne muzg 1985

Vjeshte e kuqe 1989

Vajza e Shtrire 1988

Vjeshte 1996

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2003/2010 Juljan.com